Tuesday, November 4, 2008

KAMI BEROBAT KAMI BERTAUBAT!!!

dengar tajuk ni... cmfirm korang blur kang? hahaha..
nila tema percutian kami kali ning..
lau korang nak tau aper kaitan tema ini ngan percutian ni kenalah baca abis..
holiday ning dihadiri oleh student2 perubatan dan pergigian malaysia yang blaja kat usu anjuran agent usahasama(ibu diana,pakreza,n,kolej sentral n medic ed).lebih kurang 45 orang student yang ikut..dengan bayaran RP50000(kira2 20 henggit lar..include hotel n food)
aa destinasi percutian kali ning adlah brastagi(tanah tinggi) yang mengambil mase lebih kurang 1 jam setengah perjalanan dari kota medan ni...sebenarnya ikut ati xder mood nak join..maklumlah baru bis exam mid blok kan..dah lah malam tuh ak tdo 2 jam jer..so tired..
sampai sajer tempat ning kami disambut dengan motivasi yang disampaikan oleh bpk reza yang merupakan insurance punya oranglah..sedikit bosanlah benornya..tp seb baik tngah2 ceramah tuh diselangi ngan kuiz..hahaha..dapat jgaklah ilangkan bosan..
kuiz tuh dapat jgaklah aku jwab 2 soklan dah merebut 2 hadiah..hahaha..xnak kalah ngan junior tuh..hahaha.. tp finally secara keseluruhan bacth 06 yang dapat menguasai gelangang kuiz ngan merangkul 6 hadiah.. 2 disumbangkn oleh aku..cewah bangga ngan poyo ah plop kan..hahaha
(nila antara senior2 yang ikut percutian ning..dari kiri mr liby,uda.amir su,mr apip,nizam n hafiz)
(nila hadiah yang aku sumbangkan tuk team 06..opps..yang kuning tuh amir sumbangkan..)

(balancing test..aii cam ni pon nak g pose..ntah paper lah korang)
3 junior yang bagus n sporting...hehehehe
(napela mung ning mir.. menyibuk jer aku nak snap lampu kat blakang tuh..merosakkan kecantikkan lampu jer)


(muka nizam setelah dilakukan fasial ngan sulfur..macam alien kali...)
hari kedua kami pergi ke hotspring kira2 20 minit dari penginapan kami..
tp aku xmandi ponk.. maklumlah dah beberapa kali aku datang sini.. aku just snap gambar bdak2 ning mandi jer.. bau sulfer nyer..wahh..cukup enak..hahaha.kami disin ambil mase kira2 1 jam lebih..kemudian bersedia balik ke hotel untuk makan tengahari..mase ni pak reza blanjer kfc..fuyoo..

lepas tuh kami bertolak ke bandar brastagi.. yang terletak lebih tinggi dan sejuk..
kat sini aperlagi aku borong banyak giler buah mangga ngan pisang kaki..
xluper jgak gelang(ade budak tuh pesan...)hehehe.. uda ngan hafiz sibuk naik naik kuda..ish2 diorang ning...mmg suka btul kuda..hahaha..
kami disini lebih kurang 2 jam setengah..

(barisan depan orang kuat syarikat usahasama agency..barisan belakang bacth 06yang mmg sentiasa sengal....hahahaha)
kemudian kami balik semula ke penginapan kami berkemas tuk pulang...sempat tuh bergambar..kami balik ngan perasaan keletihan..
maner x nyer ade kelas plop keesokkan harinya..
tulah perjalanan KAMI BEROBAT KAMI BERTAUBAT!
XDER KAITAN KAN..
HAHAHA

4 comments:

Anonymous said...

lawakla tajuk dia. kalau ada test b. melayu suruh bagi tajuk yg sesuai bleh failed hang.

papepun, we all hd a gud time. sronok sgt. byk mkn. pak reza baik sgt sggup sponsor benda2 ni. memang x nyesal lah pg. walaupun aku xtau kenapa aku pg. haha

mmm lagi 1, cita la pasal kita sembahyang jamak, skali xcukup marhalah pon. haha

MR APIP_NB696 said...

tulah pasal...
mmg xcukup marhalah ponk..
tp aku qada jer..

halili plop kuarkan fatwa yang blh jamak tp jangan wat jamak+qasar..mazhab maner dia pakai wallahuallam..hahaha..

siti noor edayu said...

uikkksss...camne ayu tak tau pic kitorg ade kat sni nih?? hihihi
nice caption btw.. ;)
aaa..ayu link kan abg nyer blog tau~~ :)

MR APIP_NB696 said...

ok~ no hal nanti abng link kan skali ayunyer blog~
blog ni xupdated lah~hahaha~ malas~

Related Posts with Thumbnails